Waterjet

Het snijden met water is eigenlijk een eenvoudig systeem. Er wordt water met hoge druk (4100 bar) naar de snijkop gestuurd. In de snijkop zit een saffier met een opening van 0,1 tot 0,3 mm die in samenwerking met een spuitkop van 0,7 mm de waterstraal een hoge snelheid en nauwkeurigheid meegeeft dat bijna alle materialen met hoge precisie kunnen worden gesneden. Door toevoeging van abrasief (fijn zand) geeft ook de mogelijkheid om door harde en grote diktes te snijden.

Het watersnijden is een koud proces dus er wordt geen warmte aan de gesneden delen meegegeven zodat de struktuur gelijk blijft aan het moeder materiaal. De gesneden delen zijn dan ook uitermate geschikt voor verdere nabehandeling zoals tappen, frezen enz. Uitermate geschikt voor materialen als: Staal,rvs, aluminium,koper, messing, lood, zink, Graniet, marmer, beton, Hout, rubber, laminaten, kunststoffen, kurk, Plexiglas,vlak glas (geen gehard glas).

 Waterjet

Watersnijtechniek, watersnijden

Bij het snijden met watersnijtechniek komt er bijna geen warmte vrij, hierdoor ontstaan er geen thermisch belaste zones in het materiaal. De eigenschappen na het watersnijden van het materiaal rond de snijrand blijven ongewijzigd en het product blijft spanningsvrij. Waterstraalsnijden is geschikt voor dunne en zeer dikke materialen, nabewerking met watersnijden is in de meeste gevallen niet nodig!

De volgende materialen kunnen gesneden worden met watersnijden:

  • Metalen: rvs, staal, aluminium, messing koper, titanium
  • Steenachtige: marmer, graniet, keramiek, porselein
  • Glas: vlak, dubbel, gewapend
  • Speciale: hout, honingraat, composiet, cement
  • Technische: rubber, isolatiemateriaal, foam, kevlar, kunststof, leer

 Waterjet

Het procédé van watersnijden: Water wordt onder zéér hoge druk gebracht "tot 4100 bar".
Het water wordt gemengd met zand, hierdoor kan de waterstraal snijden door 80mm staal of 120mm graniet! Onze snijtafel heeft een afmeting van 4000 x 2500 mm.

Computer gestuurd:

Omdat de waterjet via de computer doormiddel van Auto-cad aan gestuurd, het watersnijden kan snel worden opgestart en bestaande vormen of ontwerpen kunnen gemakkelijk worden aangepast.

Watersnijden

Niet alleen Auto-CAD, maar ook andere op vectoren gebaseerde programma’s, zoals Illustrator en Coreldraw kunnen na omzetting in DXF formaat worden verwerkt. Watersnijden is dus een universele techniek geschikt voor series, maar ook voor eenmalige producten of een kleine serie producten. Ingewikkelde vormen zijn een koud kunstje voor watersnijden: het gesneden product is net zo complex als uw softwaretekening.

Watersnijtechniek kent zeer veel mogelijkheden!